Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

söndag 23 mars 2008

One Love...





Varje gång jag hör låten, tänker jag på dig.
Varje gång jag hör låten, finns jag hos dig.
Varje gång jag hör låten, står jag framför dig.
Varje gång jag hör låten, ligger jag med dig.
Varje gång jag hör låten, sover jag med dig.
Varje gång jag hör låten, dör jag med dig.
Varje gång jag hör låten, är jag din.




Jag står framför ett hus, som jag aldrig trodde att jag skulle få se personligen. Jag står framför ett hus som innehåller den vakraste varelsen på jorden. Den varelsen sitter just nu framför teven, helt ensam. Den kollar på något och gör något som hålls hemligt för små barn. Framför sig har den sin bärbara dator. Jämte datorn står det en kamera. Den kameran fångar upp det förbjudna som varelsen gör. Det förbjudna åker vidare till en annan mindre vacker varelse. Som tyvärr inte är närvarande vid sin dator. Eftersom den just nu står framför huset. Jag går in, och hittar snabbt vägen fram till den fabulösa varelsen. Den ser mig, och reser sig upp. Helt naken. Tyst glider vi fram till varanndra och närmar oss för att ge varandra en kyss. Innan läpparna möts, rycker jag till. Och jag vaknar. Vaknar från den dröm som jag aldrig vill vakna från. Den dröm som aldrig kommer att bli sann, men den dröm som driver hoppet vidare. Drömmen om att få träffa...


Hehe, detta hittade jag när jag gick igenom gamla mail. Det är jag som har skrivit det och skickat till en person som betyder mycket för mig. Ni får tolka det som ni vill ;)


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

torsdag 20 mars 2008

Bilder på djuren, del 1: Fåglarna

Ja, några ville se bilder på min katt Bosse. Och då valde jag att lägga upp lite bilder på alla djur som vi har nu. Fast jag inte bor hemma längre, måsta man ta sitt ansvar som man lovade när vi köpte alla djuren, hehe.

Vi kan börja med fåglarna. Det började med att vi var i en djuraffär och där fick jag se en nymfparakit. Jag gick fram till den och den kom fram till gallret och kollade. Den var nyfiken och inte alls rädd som de kan vara. På kvällen började jag tjaja på mamma att jag ville köpa den. För egna pengar då, hade fyllt år så hade pengar. Dagen efter ringde jag till djuraffären och fråga om de hade kvar fågeln, det hade de. Vi åkte in och jag köpte henne. Jag döpte henne till Zigge, men då trodde vi att det var en han. Vi började att vänja henne vid händerna och efter bara en månad var hon tam. Hon tyrde sig mest till pappa, och när vi sa det i djuraffären så sa de att det kan då vara en hona. Men det trodde inte vi på. Efter ungefär ett år ville pappa att vi skulle köpa en till som sällskap. Okej, vi köper en till hane. Det kan ju inte hända något då. Men, efter att de vant sig vid varandra började de att para sig. Okej, det blev nått fel där. Det var då vi såg att Zigge var en hona, och att Ozzy som vi precis köpt var en hane, som vi trodde.

Zigge började att lägga ägg, men de var fortfarande lite för unga för att förstå hur det ska gå till. Så vi fick plocka bort några ägg efterhand. Zigge började att bygga ett bo genom att fössa ihop peletsen som vi hade i botten. Då byggde vi en låda som vi la lite sågspån i och den gillade de. När de vant sig vid den la hon ägg i lådan. Och båda började att passa på äggen. Det blev tre befruktade ägg. Det tog ett tag, men tillslut kläcktes äggen. Och ut kom tre små pytte saker.











Det blev alltså fem stycken nymfparakiter till slut. Det är ett himmla jobb, men eftersom pappa ville skaffa en till, så är det han som får ta hand om dem. Och att sälja dem kommer inte på fråga. De ville först att vi skulle sälja några, eftersom det bara skulle bli jobbigt att ha alla. Men det ville inte jag, har vi skaffat dem så har vi. De hade till och med någon som var och titta på dem, de hade också valt ut en som de kunde tänka sig att köpa eller få. Detta visste jag inte om, men kom hem när de var och tittade. När de gått blev jag sur. Ingen ska säljas. Här har ni alla fem. Från vänster: Eddie, Zigge, Ozzy, Elsa och Edit.



För att inte inläggen ska bli allt för långa och tråkiga att läsa kommer jag att dela upp djuren lite. Det blir tre delar. Och nästa del blir hundarna. Bosse får vara sist.




<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 19 mars 2008

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street















Jag har sett filmen "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street".

Filmen baseras på en historia om en brittisk barberare som skar av halsen på sina kunder. Och sedan gjort matpajer av kropparna. Detta ska ha hänt omkring år 1800. Men det finns inga konkreta bevis på att historien ska vara sann.

Det har gjorts flera musikaler om Sweeney Todd, och det allra senaste är då filmen gjord av Tim Burton. Kategorin för filmen är Thriller, Musikal.

Sweeney Todd, som spelas av Johnny Depp, återvänder till London efter att ha blivit utvisad. Varför han blev utvisad berodde på att dommaren Turpin, spelad av Alan Rickman, ville ha hans fru. Men nu är han tillbaka och fårreda på att dommare Turpin inte behandlat frun rätt och att hon tagit sitt liv. Hämden växer i Todd och med hjälp av Mrs. Lovett, spelad av Helena Bonham Carter, bygger han åter upp sin rakningssalong. Resten får ni räkna ut själva eller så ser ni filmen!

Jag tyckte om filmen. Eftersom det är en musikal så blir det lite sång i filmen. Vissa stunder är sången bra och andra inte. Det kunde också bli lite överdrivet med blod i vissa scener. Men i stortsätt så var filmen bra.

8/10

Trailer:



Filmklipp:


Fler filmklipp hittar ni här!


Källor: wikipedia.se, ondvd.com
Bilder: sweeneytoddmovie.com




<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

tisdag 18 mars 2008

Det 30:e inlägget...

Ja, detta blir då mitt 30:e inlägg. Jag är ju riktigt duktig på detta, haha. Det har gått en liten tid sen senast. Men ytterst lite har hänt i mitt ganska enformiga liv. Det är påskveckan, och inte är man ledig för det. Nej, jag får tre veckor semester i sommar. Och jag längtar lite dit, men det kommer säkert att bli långtråkigt, jag är arbetsnarkoman. Men iallafall så ska jag på en liten Mariehamns kryssning med mamma och pappa. Jag är för liten så måste ha målsman med för att få åka, haha, gud. Åldersgränsen är ju 23, men iallafall så ska vi åka en sväng i en stor båt. Kul.

Det går bra på jobbet. Alla tanter är så glada för att jag sitter i kassan och förgyller deras vardag, haha. Det är kul, bara de säger det till chefen så inte han får för sig något!

Något som ingen har missat är väl melodifestivalen. Men önskar jag missa den, hade ju inte gjort något för det. Väldigt mycket onödig pengar lades ut! SVT och gänget har ju redan bestämt vem som skulle vinna ändå. De vill bara ha lite pengar. Iallafall så kommer vi inte att vara med i den stora ESC finalen i år. Det är bara att ni inser det!

Lite siffror som Aftonbladet.se tagit fram:












Detta är också en bra artikel från Aftonbladet.se:

Jurymedlem till attack mot SVT:s omröstning

Varför ska de ta in en jury som ska lägga sig i. Om de inte hade dem så hade allt gått bra! Men nu är det som det är, bara att stå ut.

Ja, nog om det. Man har ju fått sin dator till slut. Och allt börjar att återgå till det vanliga. Om ni undrar vad den gråa xbox rutan är, så är det min statistik på xbox 360 spel. Men inte spelat sen jag fick datorn, tar kanske bort den. Den passar ju inte in liksom ;)


Kommentar på förra inlägget:
Mackan sa...
Inte konstigt att du har hål i tänderna. Sluta med chipsen och läsken, så löser det sig ju.

Svar:
Det blir ingen läsk eller chips här inte. Juice är det som gäller. Allt snacks och skit har jag blivit jätte trött på sen jag börja på jobbet. Där kan man ju äta så att man spyr ibland. Nej, godiset får ligga i skåpet och ruttna!

Tillsist en bra låt! Lyssna på den :)







<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->