Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

onsdag 19 mars 2008

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street















Jag har sett filmen "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street".

Filmen baseras på en historia om en brittisk barberare som skar av halsen på sina kunder. Och sedan gjort matpajer av kropparna. Detta ska ha hänt omkring år 1800. Men det finns inga konkreta bevis på att historien ska vara sann.

Det har gjorts flera musikaler om Sweeney Todd, och det allra senaste är då filmen gjord av Tim Burton. Kategorin för filmen är Thriller, Musikal.

Sweeney Todd, som spelas av Johnny Depp, återvänder till London efter att ha blivit utvisad. Varför han blev utvisad berodde på att dommaren Turpin, spelad av Alan Rickman, ville ha hans fru. Men nu är han tillbaka och fårreda på att dommare Turpin inte behandlat frun rätt och att hon tagit sitt liv. Hämden växer i Todd och med hjälp av Mrs. Lovett, spelad av Helena Bonham Carter, bygger han åter upp sin rakningssalong. Resten får ni räkna ut själva eller så ser ni filmen!

Jag tyckte om filmen. Eftersom det är en musikal så blir det lite sång i filmen. Vissa stunder är sången bra och andra inte. Det kunde också bli lite överdrivet med blod i vissa scener. Men i stortsätt så var filmen bra.

8/10

Trailer:



Filmklipp:


Fler filmklipp hittar ni här!


Källor: wikipedia.se, ondvd.com
Bilder: sweeneytoddmovie.com




<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

Inga kommentarer: