Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

söndag 29 juni 2008

Problem & Kryssning

Igår, lördagen den 28:e juni kl. 14.30, nätverket på jobbet la av.

Vårat kassasytem på jobbet tog en paus. Helt plötsligt funkade det inte att skanna in varor eller att slå in varor manuellt. Det var jag och en till som jobbade i butiken just då. Vad ska man göra?

Jag ringde till helpdesk, de koppla uppsig mot våran kassa server och man såg hur de gick in och pillade på filerna. Men de blev nekade tillträde och tillslut blev de helt utestängda. De kunde inte komma åt vårat nätverk.

Kunderna som var i butiken redan, fick gå hem tom hänta. En del blir sura och säger något dumt i farten ut. Men vad kan vi göra? Man blir helt utelämnad när inte ens sytem fungerar. Vi fick förklara för kunder hur det låg till, de flesta tog det bra. Men en del är ju bara så korkade.

Efter 2 timmar utan att något hände. Stängde vi butiken. Den nya chefen blev ju inte glad när jag ringde han och sa som det var. Han är ju inte tillgänglig just nu heller, utan han är flera mil bort för att lägga ner sin förra butik. Så han lät mig sköta allt. Från kl. 14.30 till 20.00 låg kassorna nere.

Men helt plötsligt fick helpdesk kontakt med vårat system igen. OCh de kunde rätta till allt. Och ingen fatta något! Ingen kunde förklara varför det hände. Och ingen hade varit med om något liknande. Fy fan! Vilken dag. Det vill jag inte uppleva igen.

Kryssning?

JA! Imorgon ska vi då åka på en liten kryssning. Ska bli så kul. Mer om det senare då ;)

Hare!



<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 25 juni 2008

Ny chef och Allsång!

Hej igen!

Nu känner jag mig jätte duktig. Jag har också ändrat layout, för den andra var mörk och tråkig. Det bidrog också till att jag inte orkade skriva i bloggen.

I måndags fick vi då en ny chef på jobbet. Det gick bra, men nu har han dragit ner till Asarum där han har en till butik. Men den ska Ica lägga ner, så han har åkt dit för att inventera osv. Han stack utan att tillsätta någon annan istället för han. Så nu är vi förlite folk, och vi vet inte vad som kommer att hända.

Men nog om det. Igår åkte jag tillsammans med Icka och hennes pappa upp till Stockholm för att se Allsång på Skansen. Vi åkte ca 8 och var framme i Stockholm runt 14. Vi gick bara på Skansen och titta på alla djuren innan Allsången började. Det var skit kul. Icka tog kort på allt och alla, haha!

Det var tänkt att vi skulle ligga över på hotell. Men vi hitta inget bra med parkering, och så skulle det bli jätte dyrt. Så Ickas pappa fick köra fram och tillbaka. Och på måndag ska jag, Icka, mamma och pappa åka på en liten kryssning. Jätte kul :D

Hade så bra tills dess!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

fredag 20 juni 2008

Tråkigt?

Just nu är jag bara trött på allt. Vad ska man göra?

Idag är det Midsommarafton. Och vad har hänt? Jo, jag jobbade till 14. Åkte hem och gjorde mig iordning för att sedan gå till mamma och pappa och äta lite mat. Vi satt ute och det blåste kallt, så jag tappade matlusten. Trots att jag inte hade ätit något under dagen. Efter det hände inte ett skit. SKIT tråkigt var de. Ville bara hem och vara själv. Men så taskig kunde jag inte vara.

Nu skriker min mage efter mat. Men det ska den inte få, för jag tror att jag ska lägga mig nu. Annars blir jag tokig.

Hatar såna här dagar då allt bara är värdelöst. Man önskar att man inte fanns då. Jag vill alltid ha saker som händer, men just nu funkar fan ingenting. imorgon ska jag bara ligga i min säng. HELA DAGEN!

!!!!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 18 juni 2008

Hejsan!

Hej!

Det var ett tag sen :(
Men nu är jag faktiskt här. Och det har typ hänt sjukt mycket. Det är också därför jag inte orkat eller haft tid att skriva här.

Jag har min lilla kalender till hjälp, så att jag inte missar nått. Vi få gå tillbaka lite i tiden nu.

Vecka 14:
Då fick vi reda på att Pelle, våran chef, skulle sluta hos oss och ta över en kvantum butik. Och det är lite tråkigt, för han är jätte bra. Men samtidigt är det kul för han, det är ju detta alla handlare vill.
I slutet av veckan fick jag också reda på att farfar hade fått lungcanser. Ja :(

I och med att Pelle skulle ta över kvantum butiken så har han inte varit hos oss så mycket. Och då jobbade jag lite extra för att fylla upp hans plats. Så har ungefär bara jobbat heltid under en månad. Bara varit hemma och sovit.

Farfar har opererat bort en lunga nu. Och de kan inte se någon mer canser just nu. Så vi får bara hoppas att det går bra. Har inte pratat så mycket med han.

Nu på söndag ska vi ha inventering och på måndag tar Patrik över vår butik. Han kommer också att bli en bra chef, de flesta känner honom redan. Bra!

Jag har köpt en ny mobil :) En iPhone på 16Gb. Det är inte den nya som de ska släppa i Sverige, utan den första. Men det är bara en sak som skiljer på dem, så de är lika bra ändå! Den är så cool :)

Mm, det får nog räcka idag ändå. Kolla gärna in bloggarna jag länkar här till höger.
<3

Puss o Kram!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->