Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

tisdag 9 oktober 2007

Bosse... En katt...

Nu sitter jag här igen och ser att det kunde ha varit fler inlägg än det är. Jag skriver för dåligt, eller så beror det på att jag inte har någon tid. Jag jobbar och jobbar, det känns som om jag mer eller mindre bor på Mathuset. Fast det kan bero på att cheferna har varit bortresta och därför har vi fått mer timmar att arbeta. Men nu är de tillbaka och det börjar att återgå till det normala. Ungefär varannan vecka jobbar jag hella och sen den andra veckan jobbar jag bara tre dagar.

Jag har också tagit reda på hur länge mitt vikariat ska vara, och det vissade sig att hon fått tjänstledigt under hela hennes utbildning. Alltså i tre år. Så om jag har tur, så får jag vara kvar på Mathuset i tre år. Och sen får hon välja om hon ska ha tillbaka sitt jobb eller om hon ska börja att jobba med barn. För hon läser just nu till fritidsledare.

Och vidare då. Jag har inte mycket kvar att betala på min bil, en Ford Puma. Jag fick ta ett lån av mamma på 54.000 kronor. Och har nu betalat 42.000, så för den som inte kan matte, så är jag faktiskt nere på 12.000 kronor. Jag fick lånet eftersom vi viste att jag skulle få jobba hela sommaren och att jag där med kunde betala av min skuld. Så jag har betalat ungerfär 10.000 kronor varje månad. Och fått över en del också, så det har inte varit så farligt, jag har klarat mig. Men nu till hösten och vintern behöver jag lite pengar. Både till vinterdäck och linser, vilket kommer att kosta någon tusenlapp. Så därför ska jag få dela upp 12.000 kronor på de tre månaderna som är kvar.

Sen är det bara att spara till flytten. Jag har skickat in en intresse anmällan till våran bostadsförening. De svara dagen efter, både med ett mail och med att ringa upp mig. Hon sa att de inte hade någon ledig lägenhet i de områden jag kunde tänka mig att bo i, men att hon ställt mig i kö. Jag vill då ha en 2:a för ungefär 4.000 kronor i månaden. Och det finns det nog. Det är bara att vänta och se.

Ni kanske börjar undra varför det står katt i rubriken. Och det ska jag tala om för er nu. Vi har två stor puddlar, en svart, Chanel, och en vit, Nellie. Och Nellie är fortfarande en valp, men en stor valp. Och det är så jobbigt, för det ända hon är intresserad av är att bråka med Chanel eller att äta. hon skulle säkert kunna äta upp oss utan problem. Men hon har sina stunder hon med. Chanel har blivit jätta vuxen i sätte. Från att vara som Nellie, fast snällare, till en jätte lungn hund. Det blev hon när vi skaffade Nellie. Undra när Nellie blir så, för alla är jätte trötta på henne, förutom mamma. Som bara älskar henne, jaja.

Men nu till katten. Min bror har ju flyttat till sin tjej, och de har planerat att skaffa katt i någon månad nu. Och de skulle få hämta den i söndags. Mamma och pappa skulle köra dem. Och förra veckan började mamma att fråga om jag skulle vilja ha en katt, nej sa jag då. Hon ville att jag skulle ha det när jag flyttar så att jag inte ska vara ensamm i lägenheten, haha. När jag kom hem från jobbet på lördagen, låg det en liten svart/vit kattunge på kattpedistalen som mamma köpt till min brors katt. De var också hemma, så jag sa: "Jaså, har ni redan hämtat katten?" De bara flina, och mamma sa att det var min. Jag trodde inte på henne, och sa att jag inte ville ha en katt. Men det var sant, så nu sitter jag här med en liten liten kattunge i knät. Och som ni kanske redan listat ut så heter han Bosse. Uppfödarna kallade honom för det och då ändrade inte vi namnet. Lilla Bosse.

Och avslutningsvis, en liten filmsnutt:



<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

1 kommentar:

Anonym sa...

Bosse blir nog en bra vän för dig :)