Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

tisdag 10 juli 2007

Sommar eller vad?

Det har varit lite svårt att avgöra om det verkligen är sommar eller inte. Gränsen mellan vår och sommar har inte varit så lätt att se. Regn och slusk hela dagarna. Åar och sjöar klarar inte mer, men regnet faller bara ner.

Som tur är så kan man se, att sommaren har kommit, på annat hål än vädret. På vägskyltarna till exempel, nu har de två prickarna över U:et i Hultsfred dykt upp, allt för att göra det lättare för våra tyska turister. Vi tog en sväng in till Vimmerby idag med hundarna. Mamma och jag köpte Stieg Larssons bok serie, och på vägen hem pratade de om Allsång På Skansen. Det är en klar källa att sommaren verkligen har kommit.

De intervjuade utlänska turister och artister. De fick turisterna att sjunga med i "Stockholm i mitt hjärta". Det lät ganska bra, med ett stort GANSKA. Förra programet blev en succe, men det blir väl alla program. Det var en utlänsk person som de intervjuade på radion som inte kunde tro att vi svenskar kunde ha en sådan här tradition med allsång. Utan hon kunde istället föreställa sig att det var japaner som kunde hålla på med sådant.

Ja, sommaren är här. Men var är det fina vädret. Visseligen är det fint ute idag, men det är inte alls varmt. Man måste klä på sig ordentligt om man vill stå ut. Det är inte klokt vad vatten det står på åkrarna där stångån rinner. Om det inte blir bättre snart måste de döpa om området till Stångsjön.

Trotts att det är kalt och ruggit ute, ska vi förutom mamma, åka på speedway i Målilla idag. En som jag känner lite smått från tidigare sommarjobb på Helmer i Hultsfred, ska få åka idag. Ska bli kul att se hur det går för han.

Inga kommentarer: