Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

söndag 9 november 2008

iPhone fotoblogg!!

http://www.fuzzyshot.com/sekno

Kolla in!



<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

tisdag 4 november 2008

Bloggen!?

Tycker inte ni att min blogg är och ser ganska tråkig ut?

Det gör jag!

Men det finns inga snygga layouter här!!

Åå, så trött...


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

Jag är tillbaka!

Nu är jag åter här igen. Och denna gången måste jag skärpa mig.

Jag har nu kommit ur en depression i form av en förkylning. Den senaste en och en halv vecka kan vissa ha uppmärksammat att jag har varit lite sur och grinig. Alla dessa förändringar och sjukdomar som alla får runt omkring mig, gör mig väldigt dålig.

Det får en att fundera över varför vi alla finns här. Vad är meningen med det? Det är nästan lite otäckt att tänka på det, så vi läger ner det nu.

Det är snart farsdag och jag har bjudit hem pappa, mamma, freddie och lina hit på en farsdag middag. Kanske inte den bästa med tanke på att jag kommer servera lax. Och pappa hatar fisk. Vi kan inte ha kyckling varje gång de kommer, som vi har haft det senaste året.

Året ja. Det har nu gått ett år sen jag flyttade till egen lägenhet. Det finns en del grejer som jag kom att tänka på. Jag har haft ballerinakex i mitt skafferi i ett år. Jag har inte köpt toapapper på ett år. Jag har haft tre flaskor glögg i mitt kylskåp i ett år. Jag har en ketchupflaska som stått i ett år.

Tänk vad länge allt räcker när man är själv. Och nej, jag har inte klarat mig på ett paket toapapper på ett år. Utan det var så passande när jag flyttade att vi hade utförsäljning på Ekonomi Toapapper på jobbet. Så jag köpte tio fyra pack toapapper. Och det har räckt i ett år. För nu är de slut! Kul att veta va!?

Ett till år har gått. Och jag måste skaffa mig ett riktigt liv. Nu!



<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

lördag 6 september 2008

Visste jag väl...

Det är ju fan också! Nyss ringde min mobil, och det stod "Ica Lagret". Jag tvekade lite innan jag svarade. Och det var som jag trodde, det var en tjej som fråga om jag kunde jobba för henne imorgon för hon kände sig inte bra. Och det är bara att säga ja, för det finns inga andra att fråga. Chefen måste ju förstå att vi måste ha lite fler helgjobbare. Vi ordinarie kan inte jobba både i veckorna och i helgerna. Jag är så himmla trött på jobbet nu att jag bara skulle kunna gå. Vilket jag säkert kan också, eftersom vi inte har fått några anställningsbevis än. Jag måste lära mig att säga nej. Nästa gång ska jag det eller inte svara alls när det är någon från Ica som ringer. FAN!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

Tråkigt höst väder...

Vilken tråkig dag det kommer att bli. Det känner jag på mig. Det är mörkt och det bara regnar ute. Då blir man bara trött och gör inget vettigt. Men jag måste ta och städa upp lite, iallafall dammsuga runt datorn.

Idag väckte jehovas mig. De kom och ringde på. Men jag smög upp och titta i kikhålet. Men de var två stycken, de hade delat på sig. Det var en tjej en våning ner, och där öppnade en kille. Då hörde jag att de var från jehovas. Så jag gick tillbaka till sängen ett tag. Klockan var då kvart över elva. Skulle ändå upp halv tolv, så det gjorde väl inte så himmla mycket.

Vi får se om det blir några kort idag. Vet inte riktigt vad jag ska ta på, och när det är så här mörkt och blött, så vill man ju inte precis gå ut med kameran. Det är bara att kolla in Bilddagboken ikväll, så ser ni om jag fångade något bra.


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

fredag 5 september 2008

Helg och dåligt väder...

Jag fick då kameran igår. Jätte glad nu. Tog lite bilder på Bosse då, men han tyckte inte det var kul så han sprang upp i ett träd och gömde sig längst upp i kronan. Som ni kanske förstår så var han ute, men det är en inne katt. Han får gå omkring ute i en lina. Fick några hyffsade kort på honom när han klättrade. Det var dock svårare att komma ner då han fick en gren i huvet som han inte gillade. Han försökte att skaka av sig den, men tappade fästet och trillade ner. Han lyckades greppa tag i linan som sitter fast i samma träd. Där hängde han i någon sekund innan han tappade taget och blev hängandes i luften. Som tur var fanns pappa på plats och kunde ta honom. Efter det sov han i någon timme. Katter tål väldigt mycket.

Jag hade tänkt att pka med ut till stugan med mamma och pappa för att ta lite bilder på naturen där. Men det ska visst bli dåligt väder imorgon, så det blir inget med det. Skit tråkigt, när man änligen är ledig en helg. Då kan man inte hitta på något specielt. Men men, skönt att slippa jobba iallafall. Alla håller just nu på och jobbar ihjäl sig. Det är bara en massa problem, folk som blir sjuka. Det är inget kul, den ena tråkigheten efter den andra. Plus att det knappt finns några varor på Ica hjälper ju inte. Det är skit mycket brister nu. De är typ i konflikt med alla leverantörer vi har.

Men nu struntar vi i det. Kan skriva om en bra film jag såg i början av veckan. Efter att jag fick den nya utgåvan av Allt Om Film, där det stod om den animerade filmen Wall-E. Så tog jag och såg den. Den var jätte bra och lite små rolig. Det handlar då om en liten robot som ska städa efter människorna då de flydde från jorden. Wall-E's personlighet har bara vuxit och han är kusligt lik ett mäniskobarn. Jätte bra film, SE DEN!

Hade nu bra! Älskar er alla :D


Kommentar på förra inlägget:
Jennylee sa...
Ska också se Heroes :D En av de mycket få serier jag följer, jag är verkligen usel på att följa serier eller så är det bara jag som är kräsen av mig xD


Svar:
Jag är som du. Jag har också svårt att följa serier, för kommer aldrig ihåg dem och blir alltid distraherad av annat. Men Heroes måste man tvinga sig att se. Man får absolut inte missa ett avstnitt där inte!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

onsdag 3 september 2008

Dubbel glädje...

Jag får fatta mig kort idag. Har bara tio minuter på mig att skriva inlägget. För idag börjar andra säsongen av Heroes på tv4. Jätte kul, måste ses!

En annan glädjande nyhet är att min kamera är skickad idag. Vilket betyder, att jag antagligen får den imorgon. Om nu posten gör som de ska. Är också ledig i helgen, då ska det fotas som en galning.

Puss och kram på er alla!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

tisdag 2 september 2008

Bara dåliga nyheter...

Nu är vi inne i en ny månad. Jag tror att jag slog ett litet rekord förra månaden. Har nog inte skrivit så många inlägg som i Augusti.

Men iallafall så är det September nu, och allt rullar på som vanligt. Det har hänt så mycket konstigt de här senaste månaderna att man snart skulle behöva en månads semester. Ny chef och en massa sjukdomar har drabbat oss på jobbet. Som tur är har de mig, jobbar så gärna. Men jag känner att det börjar att ta på krafterna. Men nu ska vi inte vara ledsna för det.

Utan vi ska vara ledsna för att jag dag ut och dag in kollar min mail, utan ett gott resultat. Jag väntar fortfarande på leveransbekräftelsen på min kamera. Vill ha den nu. Snart går det ju inte att ta fina kort ute, det är redan mörkt om kvällarna nu. Inte kul, man blir genast lite deprimerad när det blir så.


Senaste nytt på Aftonbladet.se:
En polisbil som krockade på en utryckning. Det är fem personer förda till sjukhus, ett var barn.

Inte kul, men så kan det gå. Speciellt nu när det börjar bli mörkt ute. Vi alla måste vara uppmärksamma på alla bilar och gångtrafikanter ute i trafiken.

Vi får hoppas att det blir en gladare nyhet nästa gång! Tills dess hade gött!



<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

lördag 30 augusti 2008

Marken & Kalas...

Då var det åter igen dags för Hultsfredsmarken. Jag gick med mamma och moster i år. De handlade lite saker, men jag hittade inget kul. Tittade på lite filmer, men det fanns inget som jag ville ha. Inget godis blev det heller, jag är så duktig. Fast det blev lite "Snacks" ändå. Jag köpte en linduk till en träskål som jag fick utav min gamla chef när han slutade. Det är bra att ha, så att inte skålen blir ful när man har frukt eller bröd i den. Perfekt!

Efter marken var vi hos moster för att fira hennes födelsedag. Vi fika med tårta när vi kom tillbaka från marken. Sedan släppte min kusins flickvän av deras katt, så du busa vi lite med den. Sen blev det smörgåstårta, och efter det lite Texas Hold'em. Vid det här laget började alla bli lite små fulla. Förutom jag, eftersom jag inte dricker alkohol, endast cider går bra. När vi hade tröttnat på att spela kort, blev det fika igen med en ny tårta.

Hade tänkt ha med kameran idag. Men fick den ju inte i veckan. Hoppas att de kan skicka den i början av nästa, som de lovat nu. Men tog några kort med min iPhone. Bilderna hittar ni på Bilddagboken. Länk nedan.

Hare!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

fredag 29 augusti 2008

Tele2 suger...

Okej, jag trodde att det skulle vara mer finesser på bloggkoll. Så som att man kunde se vilka som prenumerar på sin egen blogg. Men det kanske kommer, tycker de har uppdaterats mycket på sista tiden. Men iallfall så finns jag där nu, om någon är intresserad.

Det är Hultsfreds marken imorgon. Det är väl alltid kul, jobbar iallfall inte. Får se om jag hittar några bra filmer.

Nu ska jag nog ta och ringa till Tele2 och säga upp mitt bredband. Jag får betala 249 kronor i månaden för 0,5. Det går genom kabelteven, om ni förstår vad jag menar. Men kan typ få 24 för samma pris om jag tar det genom telefonjacket. Så ska säga upp mig som kund hos dem, och leta efter något bättre.

Hare!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

onsdag 27 augusti 2008

Bloggkoll..

Följ min blogg med bloggkoll

Jag har nu retat mig på att min blogg lista här till höger, inte fungerar som den ska. Den uppdateras inte när den ska. Så nu kommer jag bara att visa namnen på de bloggar jag följer.

Sen så har jag skaffat bloggkoll. Kan vara kul att se vilka som följer min blogg, och för er andra att se om jag följer eran.



<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

Gissa Filmen...


Lycka till!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

tisdag 26 augusti 2008

Ingen kamera...

Hej.

Idag fick jag beskedet att de inte kunde leverera min kamera denna vecka, eftersom den var slut. De får hem den till början av nästa vecka, och då ska de skicka den! Ska bli så kul.

Jag har lagt till en YouTube "Film" här. Men jag har mixtrat lite med koden, så nu syns bara det som behövs. Det är en låt, den bästa som finns just nu. Fattar inget av vad de sjunger, men videon som är till, är en översättning, riktigt fin låt. Om nu översättningen är rätt.

Ledig imorgon, hade varit kul att ha kameran då. Men får vänta till nästa onsdag och hoppas att jag har den då. Nu får jag ta och läsa "Allt Om Film" som låg i hallen när jag kom hem.

Hare!


<-> Sekno On Bdb <->
<-> Med reservation för eventuella stavfel <->
<-> Kommentera gärna! <->

söndag 24 augusti 2008

Nya tider...

Hej igen!

Kan börja med att det är iallfall någon som läser min blogg. Och att det är en sexig snapphane desutom.

Igår fixade jag och pappa min bil. Det hade blivit lite rost på den, och det ska de inte vara! Men nu är den som ny, nästan som ny.

Jag har idag köpt en kamera, Sony DSLR-A200 Black. Kommer antagligen att få den i mitten av veckan. Köpte den från supermix.se, billigt och snabba leveranser. Rekomenderar den sidan.

Jag har byt bort denna helgen. Så att jag får vara lite ledig också, och jag ångrar inte det. Imorgon börjar vi på det nya schemat, som fortfarande har sina fel. Men det får gå, chefen jobbar iallafall på det.

Jag kommer inte att lägga in så mycket bilder i min blogg. För har bara ett begränsat utrymme här på blogger. Men ifall ni vill titta på några, så finns dem på bilddagboken, sekno.bilddagboken.se.

Trevlig läsning! Vi höres!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

måndag 11 augusti 2008

Tråkigt!

Hej, detta visste ni inte! Det här blir mitt 41:a inlägg. Jätte coolt ju, eller hur.

Men men, jag har haft skit tråkigt. Jag hatar att vara ledig. Får bara sån ångest, och vet inte vad jag ska ta mig till. Känner mig så värdelös. Åkte till jobbet och fixa lite med hemsidan. Jag måste ha något att göra, annars dör jag. Sån är jag bara! Skulle kunna jobba ihjäl mig, vilket skulle vara jätte kul.

Men nu är jag inte ledig på ett tag. Så behöver inte oroa mig för att ha tråkigt. Och då vet ni också varför jag inte är inne så ofta.

En sak till! Det skulle vara kul och veta vilka som läser min blogg. Då vet jag vad jag ska skriva eller inte ;) Skriv gärna vem ni är som kommentar. Och så här gör ni en kommentar:

1. Tryck på "kommentarer" som står under texten.
2. Skriv sedan vem ni är. Eller bara en rolig kommentar till inlägget.
3. Välj om ni vill vara anonym eller skriva in något eget namn.
4. Tryck sedan på "Publicera din kommentar".

Enklare kan det inte bli! Så kommentera nu!

Puss o Hej!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

Film, turister?

Hej Hej!

Ni kanske undrar vad jag gör uppe så här sent? Jo, då kan jag säga er att jag är ledig imorgon. Och kan då sova lite längre, så skönt. Jag var ledig i fredags också, men gjorde inte så mycket. Var hos mamma och pappa, vi tittade på OS invigningen. Tog ju hela dagen, typ. Men den var bra, de kan allt kineserna. Och vad mycket människor de använde, inga maskiner där inte. Allt var på riktigt, precis som det ska vara.

På kvällen såg jag Ghostrider. Vet inte varför jag inte sett den tidigare, typ när den kom. För den verkade vara så himmla bra då. Men iallfall, nu blev det av. Och den var som jag trodde, BRA. Det är såna filmer jag gillar, hitte på filmer. Tänk er att sälja eran själ till djävulen, och får då förvandlas till ett brinandesklett om natten, som bekämpar ondska. Det skulle jag göra!

Innan han kan kontrolera krafterna, förvandlas han när det blir mörkt, och när han omges av ondska. Polisen får upp ett spår på honom, och slänger han i finkan under natten, så klart.


Hans uppdrag är att döda djävulens son. Som letar efter ett kontrakt som innehåller 1000 själar. Och med dem kan han ta över jorden. Ghostriders främsta vapen är att låta onda personer få känna på deras offers smärta. Och när de får göra det, förstelnar deras själ, och de dör. Han provade detta på djävulens son, men det funkade inte eftersom han inte har någon själ. Men Ghostrider lurar honom i slutet, och med 1000 själar i sig, händer detta:


Jätte bra! Se den!


Sen är det en sak till jag undrar över. Hur handlar man i Danmark eller Tyskland? Är det någon som vet? För när de danska och tyska turiserna kommer och handlar, lägger de upp varorna på bandet och när jag dragit dem så tar de och lägger tillbaka dem i vagnen eller korgen fort som bara den. Sen betalar de och går ut. Inga påser eller nått köper de. Men vart lägger de sakerna?

Idag kom det ett par som bara ställde upp korgen på bandet. Jag fick plocka ur sakerna och skanna dem. De bara glodde på mig. Jag la sedan ner sakerna igen, för det skulle väl de ha gjort ändå. Är det någon som vet hur det går till?

Ne, nu ska jag sova! En dag imorgon, fast man är ledig. Ska prata lite med chefen. Han har det inte lätt nu. Hare!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 6 augusti 2008

Semestern är slut!!

Ja, då får vi prova igen. Hoppas det går bättre denna gången.

Jag har nu haft semester i tre veckor, skönt. Men det räckte med tre veckor, så har återigen satt mig i kassan på Ica. Till allas glädje.

En punkt som jag skrev i förra inlägget, har jag redan skrivit om. Och det var skansen. Trodde inte jag hunnit med det, men där hade jag fel. Så vi börjar med kryssningen nu då.


Det började med att mamma hade en jobbarkompis som hade åkt på en Mariehamnskryssning med Birka Paradise. Och då var vi också tvungna att göra det, och inget man ångra precis. Vi frågade även Icka om hon ville följa med, vilket hon också gjorde. Så, vi fyra gav oss av mot Stockholm den måndagen 31 Juni. Det var inte svårt att hitta, då vi hade GPS med oss. Vad skulle man göra utan den.

När vi väl hade gått på den stora båten, fick vi vänta ett tag eftersom städarna inte var klara än. Vi tog en sväng ut på och tittade på de andra små båtarna. Vi gick in igen på ett annat ställe och fanns oss bakom avspärrningen. Haha, där bakom stod det ett 50-tal personer och bara glor på oss.

Efter att vi hade fått vår fina hytt, gick vi och tog en fika. Vi väntade tills kvällen med att gå och handla i taxfreen, för alla skulle ju dit samtidigt. Dagen efter gick vi och spelade lite bingo, och tittade på utsikten från båten.


Okej, nog om det. Och vidare till Diggiloo! En jobbar kompis till mig som har hand om brödet, fick utan Familjen Dafgård, biljetter till Diggiloo föreställningen i Jönköping. Tyvärr fick hon förhinder. Och frågade mig om jag var intresserad. Och visst kunde man ta grattis biljetter och vip-pass till Dafgårdtältet. Självklart tog jag med mig Icka dit. Hennes favorit var där, Lotta Engberg. Showen var jätte bra, och hela kvällen var fantastisk. Icka vann även första priset i Dafgårds utlottning, en stor rotingkorg med piknikservis och två vinflaskor. Gratis!


Under semestern han vi även med en släktträff. Var femte år brukar vi samla släkten på mammas sida, för att äta och leka. Och det är alltid lika kul. Mormor och hennes syskon hittar alltid på en massa roliga sysselsättningar. Så det blir inga tråkiga släktträffar här inte. Vi kommer dessutom alltid med i lokal tidningen också.


Och har fått några frågor om jag har skapat en partner? Men det har jag inte. Jag skrev så bara för att mamma har börjat tjata om att jag måste skaffa mig någon. Och nu har hon tjatat om det ett tag. Först frågar hon om jag inte ska "träffa någon tjej snart". Och jag säger väl alltid "kanske". Hon säger också då att "det är okej om jag skaffar en pojkvän". "Jaha", säger jag då. Hon vill inte att jag ska vara ensam. Älskar morsan!


Det får vara allt för denna gången! Hoppas det blev en trevlig läsning. Puss o Kram!



<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

torsdag 31 juli 2008

Semestern slut!?

Hej!

Jag har nu haft semester i tre veckor, slutar nu imorgon. Det är därför jag inte ha bloggat. Utan allt kommer på en gång, men inte just nu. Nu är det alldeles för varmt här framför datorn, så det får bli i helgen. Då lovar jag er att ett långt inlägg kommar att skapas.

Kan vara snäll och hinta om innehållet:

- Kryssningen
- Skansen
- Diggiloo
- Släktträff
- Partner!?

Ja, det kan vara mer. Det känns som det, men det märker ni sen.

Hare!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

söndag 29 juni 2008

Problem & Kryssning

Igår, lördagen den 28:e juni kl. 14.30, nätverket på jobbet la av.

Vårat kassasytem på jobbet tog en paus. Helt plötsligt funkade det inte att skanna in varor eller att slå in varor manuellt. Det var jag och en till som jobbade i butiken just då. Vad ska man göra?

Jag ringde till helpdesk, de koppla uppsig mot våran kassa server och man såg hur de gick in och pillade på filerna. Men de blev nekade tillträde och tillslut blev de helt utestängda. De kunde inte komma åt vårat nätverk.

Kunderna som var i butiken redan, fick gå hem tom hänta. En del blir sura och säger något dumt i farten ut. Men vad kan vi göra? Man blir helt utelämnad när inte ens sytem fungerar. Vi fick förklara för kunder hur det låg till, de flesta tog det bra. Men en del är ju bara så korkade.

Efter 2 timmar utan att något hände. Stängde vi butiken. Den nya chefen blev ju inte glad när jag ringde han och sa som det var. Han är ju inte tillgänglig just nu heller, utan han är flera mil bort för att lägga ner sin förra butik. Så han lät mig sköta allt. Från kl. 14.30 till 20.00 låg kassorna nere.

Men helt plötsligt fick helpdesk kontakt med vårat system igen. OCh de kunde rätta till allt. Och ingen fatta något! Ingen kunde förklara varför det hände. Och ingen hade varit med om något liknande. Fy fan! Vilken dag. Det vill jag inte uppleva igen.

Kryssning?

JA! Imorgon ska vi då åka på en liten kryssning. Ska bli så kul. Mer om det senare då ;)

Hare!



<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 25 juni 2008

Ny chef och Allsång!

Hej igen!

Nu känner jag mig jätte duktig. Jag har också ändrat layout, för den andra var mörk och tråkig. Det bidrog också till att jag inte orkade skriva i bloggen.

I måndags fick vi då en ny chef på jobbet. Det gick bra, men nu har han dragit ner till Asarum där han har en till butik. Men den ska Ica lägga ner, så han har åkt dit för att inventera osv. Han stack utan att tillsätta någon annan istället för han. Så nu är vi förlite folk, och vi vet inte vad som kommer att hända.

Men nog om det. Igår åkte jag tillsammans med Icka och hennes pappa upp till Stockholm för att se Allsång på Skansen. Vi åkte ca 8 och var framme i Stockholm runt 14. Vi gick bara på Skansen och titta på alla djuren innan Allsången började. Det var skit kul. Icka tog kort på allt och alla, haha!

Det var tänkt att vi skulle ligga över på hotell. Men vi hitta inget bra med parkering, och så skulle det bli jätte dyrt. Så Ickas pappa fick köra fram och tillbaka. Och på måndag ska jag, Icka, mamma och pappa åka på en liten kryssning. Jätte kul :D

Hade så bra tills dess!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

fredag 20 juni 2008

Tråkigt?

Just nu är jag bara trött på allt. Vad ska man göra?

Idag är det Midsommarafton. Och vad har hänt? Jo, jag jobbade till 14. Åkte hem och gjorde mig iordning för att sedan gå till mamma och pappa och äta lite mat. Vi satt ute och det blåste kallt, så jag tappade matlusten. Trots att jag inte hade ätit något under dagen. Efter det hände inte ett skit. SKIT tråkigt var de. Ville bara hem och vara själv. Men så taskig kunde jag inte vara.

Nu skriker min mage efter mat. Men det ska den inte få, för jag tror att jag ska lägga mig nu. Annars blir jag tokig.

Hatar såna här dagar då allt bara är värdelöst. Man önskar att man inte fanns då. Jag vill alltid ha saker som händer, men just nu funkar fan ingenting. imorgon ska jag bara ligga i min säng. HELA DAGEN!

!!!!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 18 juni 2008

Hejsan!

Hej!

Det var ett tag sen :(
Men nu är jag faktiskt här. Och det har typ hänt sjukt mycket. Det är också därför jag inte orkat eller haft tid att skriva här.

Jag har min lilla kalender till hjälp, så att jag inte missar nått. Vi få gå tillbaka lite i tiden nu.

Vecka 14:
Då fick vi reda på att Pelle, våran chef, skulle sluta hos oss och ta över en kvantum butik. Och det är lite tråkigt, för han är jätte bra. Men samtidigt är det kul för han, det är ju detta alla handlare vill.
I slutet av veckan fick jag också reda på att farfar hade fått lungcanser. Ja :(

I och med att Pelle skulle ta över kvantum butiken så har han inte varit hos oss så mycket. Och då jobbade jag lite extra för att fylla upp hans plats. Så har ungefär bara jobbat heltid under en månad. Bara varit hemma och sovit.

Farfar har opererat bort en lunga nu. Och de kan inte se någon mer canser just nu. Så vi får bara hoppas att det går bra. Har inte pratat så mycket med han.

Nu på söndag ska vi ha inventering och på måndag tar Patrik över vår butik. Han kommer också att bli en bra chef, de flesta känner honom redan. Bra!

Jag har köpt en ny mobil :) En iPhone på 16Gb. Det är inte den nya som de ska släppa i Sverige, utan den första. Men det är bara en sak som skiljer på dem, så de är lika bra ändå! Den är så cool :)

Mm, det får nog räcka idag ändå. Kolla gärna in bloggarna jag länkar här till höger.
<3

Puss o Kram!


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

söndag 23 mars 2008

One Love...





Varje gång jag hör låten, tänker jag på dig.
Varje gång jag hör låten, finns jag hos dig.
Varje gång jag hör låten, står jag framför dig.
Varje gång jag hör låten, ligger jag med dig.
Varje gång jag hör låten, sover jag med dig.
Varje gång jag hör låten, dör jag med dig.
Varje gång jag hör låten, är jag din.




Jag står framför ett hus, som jag aldrig trodde att jag skulle få se personligen. Jag står framför ett hus som innehåller den vakraste varelsen på jorden. Den varelsen sitter just nu framför teven, helt ensam. Den kollar på något och gör något som hålls hemligt för små barn. Framför sig har den sin bärbara dator. Jämte datorn står det en kamera. Den kameran fångar upp det förbjudna som varelsen gör. Det förbjudna åker vidare till en annan mindre vacker varelse. Som tyvärr inte är närvarande vid sin dator. Eftersom den just nu står framför huset. Jag går in, och hittar snabbt vägen fram till den fabulösa varelsen. Den ser mig, och reser sig upp. Helt naken. Tyst glider vi fram till varanndra och närmar oss för att ge varandra en kyss. Innan läpparna möts, rycker jag till. Och jag vaknar. Vaknar från den dröm som jag aldrig vill vakna från. Den dröm som aldrig kommer att bli sann, men den dröm som driver hoppet vidare. Drömmen om att få träffa...


Hehe, detta hittade jag när jag gick igenom gamla mail. Det är jag som har skrivit det och skickat till en person som betyder mycket för mig. Ni får tolka det som ni vill ;)


<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

torsdag 20 mars 2008

Bilder på djuren, del 1: Fåglarna

Ja, några ville se bilder på min katt Bosse. Och då valde jag att lägga upp lite bilder på alla djur som vi har nu. Fast jag inte bor hemma längre, måsta man ta sitt ansvar som man lovade när vi köpte alla djuren, hehe.

Vi kan börja med fåglarna. Det började med att vi var i en djuraffär och där fick jag se en nymfparakit. Jag gick fram till den och den kom fram till gallret och kollade. Den var nyfiken och inte alls rädd som de kan vara. På kvällen började jag tjaja på mamma att jag ville köpa den. För egna pengar då, hade fyllt år så hade pengar. Dagen efter ringde jag till djuraffären och fråga om de hade kvar fågeln, det hade de. Vi åkte in och jag köpte henne. Jag döpte henne till Zigge, men då trodde vi att det var en han. Vi började att vänja henne vid händerna och efter bara en månad var hon tam. Hon tyrde sig mest till pappa, och när vi sa det i djuraffären så sa de att det kan då vara en hona. Men det trodde inte vi på. Efter ungefär ett år ville pappa att vi skulle köpa en till som sällskap. Okej, vi köper en till hane. Det kan ju inte hända något då. Men, efter att de vant sig vid varandra började de att para sig. Okej, det blev nått fel där. Det var då vi såg att Zigge var en hona, och att Ozzy som vi precis köpt var en hane, som vi trodde.

Zigge började att lägga ägg, men de var fortfarande lite för unga för att förstå hur det ska gå till. Så vi fick plocka bort några ägg efterhand. Zigge började att bygga ett bo genom att fössa ihop peletsen som vi hade i botten. Då byggde vi en låda som vi la lite sågspån i och den gillade de. När de vant sig vid den la hon ägg i lådan. Och båda började att passa på äggen. Det blev tre befruktade ägg. Det tog ett tag, men tillslut kläcktes äggen. Och ut kom tre små pytte saker.











Det blev alltså fem stycken nymfparakiter till slut. Det är ett himmla jobb, men eftersom pappa ville skaffa en till, så är det han som får ta hand om dem. Och att sälja dem kommer inte på fråga. De ville först att vi skulle sälja några, eftersom det bara skulle bli jobbigt att ha alla. Men det ville inte jag, har vi skaffat dem så har vi. De hade till och med någon som var och titta på dem, de hade också valt ut en som de kunde tänka sig att köpa eller få. Detta visste jag inte om, men kom hem när de var och tittade. När de gått blev jag sur. Ingen ska säljas. Här har ni alla fem. Från vänster: Eddie, Zigge, Ozzy, Elsa och Edit.



För att inte inläggen ska bli allt för långa och tråkiga att läsa kommer jag att dela upp djuren lite. Det blir tre delar. Och nästa del blir hundarna. Bosse får vara sist.




<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

onsdag 19 mars 2008

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street















Jag har sett filmen "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street".

Filmen baseras på en historia om en brittisk barberare som skar av halsen på sina kunder. Och sedan gjort matpajer av kropparna. Detta ska ha hänt omkring år 1800. Men det finns inga konkreta bevis på att historien ska vara sann.

Det har gjorts flera musikaler om Sweeney Todd, och det allra senaste är då filmen gjord av Tim Burton. Kategorin för filmen är Thriller, Musikal.

Sweeney Todd, som spelas av Johnny Depp, återvänder till London efter att ha blivit utvisad. Varför han blev utvisad berodde på att dommaren Turpin, spelad av Alan Rickman, ville ha hans fru. Men nu är han tillbaka och fårreda på att dommare Turpin inte behandlat frun rätt och att hon tagit sitt liv. Hämden växer i Todd och med hjälp av Mrs. Lovett, spelad av Helena Bonham Carter, bygger han åter upp sin rakningssalong. Resten får ni räkna ut själva eller så ser ni filmen!

Jag tyckte om filmen. Eftersom det är en musikal så blir det lite sång i filmen. Vissa stunder är sången bra och andra inte. Det kunde också bli lite överdrivet med blod i vissa scener. Men i stortsätt så var filmen bra.

8/10

Trailer:



Filmklipp:


Fler filmklipp hittar ni här!


Källor: wikipedia.se, ondvd.com
Bilder: sweeneytoddmovie.com




<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

tisdag 18 mars 2008

Det 30:e inlägget...

Ja, detta blir då mitt 30:e inlägg. Jag är ju riktigt duktig på detta, haha. Det har gått en liten tid sen senast. Men ytterst lite har hänt i mitt ganska enformiga liv. Det är påskveckan, och inte är man ledig för det. Nej, jag får tre veckor semester i sommar. Och jag längtar lite dit, men det kommer säkert att bli långtråkigt, jag är arbetsnarkoman. Men iallafall så ska jag på en liten Mariehamns kryssning med mamma och pappa. Jag är för liten så måste ha målsman med för att få åka, haha, gud. Åldersgränsen är ju 23, men iallafall så ska vi åka en sväng i en stor båt. Kul.

Det går bra på jobbet. Alla tanter är så glada för att jag sitter i kassan och förgyller deras vardag, haha. Det är kul, bara de säger det till chefen så inte han får för sig något!

Något som ingen har missat är väl melodifestivalen. Men önskar jag missa den, hade ju inte gjort något för det. Väldigt mycket onödig pengar lades ut! SVT och gänget har ju redan bestämt vem som skulle vinna ändå. De vill bara ha lite pengar. Iallafall så kommer vi inte att vara med i den stora ESC finalen i år. Det är bara att ni inser det!

Lite siffror som Aftonbladet.se tagit fram:












Detta är också en bra artikel från Aftonbladet.se:

Jurymedlem till attack mot SVT:s omröstning

Varför ska de ta in en jury som ska lägga sig i. Om de inte hade dem så hade allt gått bra! Men nu är det som det är, bara att stå ut.

Ja, nog om det. Man har ju fått sin dator till slut. Och allt börjar att återgå till det vanliga. Om ni undrar vad den gråa xbox rutan är, så är det min statistik på xbox 360 spel. Men inte spelat sen jag fick datorn, tar kanske bort den. Den passar ju inte in liksom ;)


Kommentar på förra inlägget:
Mackan sa...
Inte konstigt att du har hål i tänderna. Sluta med chipsen och läsken, så löser det sig ju.

Svar:
Det blir ingen läsk eller chips här inte. Juice är det som gäller. Allt snacks och skit har jag blivit jätte trött på sen jag börja på jobbet. Där kan man ju äta så att man spyr ibland. Nej, godiset får ligga i skåpet och ruttna!

Tillsist en bra låt! Lyssna på den :)







<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

måndag 18 februari 2008

Tandläkaren...

Förra månaden ringde de från Folktandvården och ville att jag skulle komma på en undersökning. Och jag som hoppades på att de glömt bort mig. Jag gick dit och hon sa att jag hade två hål på vardera visdomstand där nere. Hålen satt till och med under tandköttet. Typsikt min tur, alltid ska det vara en massa skit. Jag hatar tandläkaren.

Jag har inte skött min tandhygien så vidare bra genom åren. Varje gång har det varit minst två hål någonstans. Men hon sa denna gång att det såg bra ut, men att det just var hål på visdomständerna. Och de är ju inte de bästa tänderna man har, så jag var ganska glad ändå.

Tills idag, då jag skulle laga dem. Man vet ju hur ont det gör när de ska borra sig ner genom tanden, plus att denna gång var det under tandköttet. När jag kom hälsa de på mig och sen körde de igång. De tog en liten borr i början. Slipade, inte borrade, varje tand i ungefär 2 minuter. Sen la de i fyllning och då var det klart.

VA, tänkte jag. Blir det inget mer!? "Det var klart så?" frågade jag. "Ja". Nice, det tog bara 10 minuter att laga två hål under tandköttet. Det är nog rekord för mig.

Haha, hoppas det var trevlig läsning ;)
Hade!



<-> Med reservation för eventuella stavfel <-> Kommentera gärna! <->

fredag 15 februari 2008

Nu är jag tillbaka!

Hej på er alla där ute!

Det var ett tag sen man var här och skrev lite. Men det har sina orsaker, aldrig att jag skulle glöma bort bloggen. Nej, som jag iallafall har skrivit så har jag flyttat ut från föräldrarna. Men typ en månad innan jag skulle flytta gick min dator sönder. Det tog två månader innan jag fick tillbaka den, då blev jag glad. Glädjen blev kortvarig, den gick sönder efter två dagar. Så, fick skicka iväg den igen. Efter ytterligare en månad skrev mamma och fråga varför det tog sån tid med datorn. De skulle kolla upp det. Efter några dagar ringde det en kille som sa att det var fel på grafikkortet och att det skulle ta jätte lång tid att laga. Men istället skulle vu få en nyare och bättre dator som kompensation. För mamma hyr datorn genom sitt jobb, och hon har fått betala för den under tiden de hade den. Men det dröjde en månad och mamma kontakta dem igen. Då skicka de som svar att de har problem med den modellen som vi hyrde. Och att den skulle komma så fort det var vår tur. Men det dröjde en månad till innan vi fick den. Nu var vi sura, så mamma skrev igen. Och två dagar efter kom den. Men då gick deras dator sönder, så de behöll den "nya" som vi fick. Och jag beställde iställer en stationär dator till mig. Den dator jag har pratat om är en bärbar, och det är ju bara problem med dem. Men ändå dålig stil!

Här har ni ett mer utförligt schema:
25 September 2007: Fel anmälde datorn
22 Oktober 2007: Datorn hämtades av budfirma
14 November 2007: Fick datorn
17 November 2007: Fel anmälde datorn IGEN
20 November 2007: Datorn hämtades av budfirma
16 December 2007: De ringde och sa att vi skulle få en ny dator
7 Februari 2008: Vi fick den nya datorn
Total tid: 4 månader och 13 dagar

Okej, mitt i allt det där var det faktiskt jul också. Det jag fick var följande:
Skrivare
Soda Stream + Smaker
Xbox Spel - The Simpson Game
Kläder
Sängkläder
Och lite annat

Den 3.e januari fyllde jag 19. Det firades inte alls, eftersom jag kände att 19 inte var något att fira. Bjöd bara in mamma, pappa och brorsan med tjej på fika. Men jag fick lite presenter ändå:
2 filmhyllor
Fotopapper till skrivaren
+ pengar

Sen har väl allt varit som vanligt. Kommer inte på något mer specielt nu. Det kommer väl senare. Det går bra på jobbet iallafall, kassör på Ica. Får beröm av tanterna, det är ju bra, haha.

Det får räcka för idag. Puss o Kram alla glada människor!



<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->