Uppdaterad: 2008-11-09
Orsak: Nytt Inlägg

fredag 21 december 2007

Julfrukost...

Jag såg fram emot att få sovmorgon idag. Men när jag gick hem från jobbet igår så påminde de mig att vi skulle ha julfrukost idag på jobbet. Och det skulle börja vid 7.00, hehe. Men det var bara att gå upp. Det var mysigt och så fick vi en julklapp ifrån chefen. En julgrupp, blommor alltså. Och sedan en gratängform med lite tillbehör. Det är sånt som är bra att ha.

När jag var ute och surfade en dag hemma hos mamma och pappa. Så stötte jag på ett spel som jag såg i somras. Då kunde man bara se trailers men nu så har det kommit ut. Det heter Assassins Creed. Och är hur coolt som hälst. Men, alltid ett men.
De visste inte när det skulle komma ut på Pc. Så därför fick jag köpa ett Xbox 360 också. Det var typ i början av månaden och nu så har jag klarat storyn, har bara lite andra små uppdrag kvar som man kan göra.

Jag har fått min födelsedags present av mamma också. Jag fyller år den 3 januari, så att ni vet. Det var en elvisp, haha. Kan vara bra att ha, jag som hatar att vispa grädde.

Det var det de! Inte hänt mycket mer faktiskt. Inte hos mig iallafall. Men jag sitter fortfarande och väntar på en blogg. Och du vet vem jag menar. Hade!



<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

måndag 17 december 2007

Hejsan!

Efter hårda påtryckningar från en nära vän, så har jag återkommit hit till min blogg för att skriva några rader.

Min dator har de faktiskt inte lagat än. Första gången jag ringde och felanmälde den var den 25 september. De hämtade den ungefär en månad efter att jag ringt, normalt skulle det bara ha tagit en vecka. Den 14 november fick jag tillbaka datorn. Och då funkade den i två dagar. I helgen ringde de och sa att grafikkortet var trasig och att det skulle ta ett tag att laga den. Men eftersom det har gått sån långtid och att vi har behövt betala hyran för tre månader utan datorn, så ska jag få en nyare och bättre modell. De skulle antagligen inte kunna leverera den innan jul. Så därför har jag fått låna min brors dator igen.

Det går bra på jobbet. Jag har blivit veckotidningsansvarig. Det behövdes styras upp, och nu har jag gjort det. Alla blev nöjda med det. Sen en annan sak som var lite rolig var det att en tisdag för inte så länge sedan. Jobbade jag extra för en medarbetare som var tvungen att åka med sin mor till sjukhuset. När jag står på lagret och plockar med lite tidningar kommer det in en försäljare och frågar efter mig. Han säger mitt förnamn och mitt efternamn. Han frågar om det är jag som har tagit över ansvaret, ja säger jag då eftersom jag tror att han kommer från Tidsam. Det är de som vi får veckotidningarna ifrån. Men sen visar det sig att han är försäljare för Always, Pringels, Durasell och Gillette. Så där står jag och pratar med honsom som om det är jag som äger butiken. Chefens fru stod jämte oss och kollade efter något i datorn. Jag undrar vad hon tänkte.

Dagen efter så säger jag till min chef om vad som hände. Han bara skrattade och tyckte allt var lustigt. Men jag sa allt som försäljaren och jag pratade om så han var nöjd ändå. Jag frågade en kassörska om det var hon som sa att försäljaren skulle komma till mig. Och det var hon, hon sa att försäjaren frågade efter chefen men han var inte där den dagen så då sa hon att "Om det är någon du ska prata med så är det han". Och då kom han till mig. Detta sa jag också till chefen och han skratta och sa, "Det är bra det, Vice VD".

Bosse bor inte hos mig längre. Han ville antagligen inte det, för han bara kissade i min säng varje morgon. Han bor hos mamma och pappa, där kissar han iallafall inte någonstans. De har tagit upp julgranen vilket han tycker är skit skoj. Han bara klättrar och leker i den. Och julklapparna under är jätte fina. De är halv inslagna, och han älskar att sova på dem. Han kommer inte att bli glad efter jul. Då allt kommer att försvinna.

Det var säkert mer saker som jag ville skriva om här. Men jag har varit så lat och inte skrivit upp dem så jag minns dem inte längre.

Men jag måste svara på kommentaren från Mackan! Ja, det var några som gick på toan. Till och med en person som jag inte trodde skulle göra det. Men måste man gå, så måste man. Och det fanns ju ett skynke för dörröppningen.




<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

söndag 11 november 2007

Utvärdering...

Ja, då är man ensam i lägenheten igen. Vilket är skönt. Nu har man haft gäster hela helgen och alla tyckte det var jätte fint och så. Här kommer jag att bo bra sa de. Vilket jag också kommer att göra.

Min toalett dörr har de tagit för mig. Eftersom den ska göras i ordning. Förra hyresgästen hade slagit knytnäven i dörren så att det blev ett stort hål. Målaren sa att han skulle ha den klar till i fredags. Men nej då, det kom ingen dör. Fast det gick bra ändå med alla gäster. Mamma hängde upp ett draperi, och det funkade.

Var hemma hos mamma en sväng och så på en dokumentär som var härifrån. Jag var hemma en timme och fick ta hand om hundarna när de ville ut. De är så jobbiga, bara springer och gräver. Så fick ta dem i duchen, då önska jag att jag inte gick dit. Det saknar jag inte alls.

Men nu är jag bara uttråkad och trött. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska jobba imorrn, men börjar inte förrens klockan två. Men men...




<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

lördag 10 november 2007

Bilder på lägenheten..

Tänkte att jag kunde lägga ut lite bilder på min lägenhet. Ifall någon skulle vilja se det.

Vardagsrum:















Hall:









Kök:













Bredbandet funkar redan hos mig. Men min dator är inte lagad än, jag ringde igår och frågade hur det gick. De sa att de väntade på en reservdel som de hade beställt i början av veckan typ. Men hallå, de har haft den i tre veckor nu. Får väl vänta i tre veckor till då.

Men jag sitter faktiskt i min lägenhet nu och skriver. Jag har fått låna min brors bärbara skoldator. Det var snällt, fast han har ju ändå tillgång till en dator eftersom hans tjej har två. Så det gjorde väl inte så mycket.

Bosse trivs som fisken i vattnet. Vilket jag också gör, det är så himmla skönt att bo själv. Som jag har längtat de senaste åren. Mamma var här nyss och hjälpte till med städningen. Mormor, hennes sambo´, moster och morbror kommer förbi idag. Och då måste det vara städat. Vi ska ha en liten inflyttninsfest och samtidigt fira pappa lite. Så jag har beställt en exotisk planka och köpt en massa dricka.

Jag ska raka mig och ducha nu. Klockan går så himmla fort. Hade!




<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

söndag 4 november 2007

Flytten...

Okej, nu har jag flyttat och allt är snart i sin ordning. Men det gick inte som planerat.

Dagen började med att vi gick upp runt 8 och började att göra oss iordning. Vid 9 ringde jag bostadsföreningen och fråga om de hört något från han som hade lägenheten innan. Men nej, hon hade försökt att nå honom hela veckan men inte fått tag i han. Då skicka jag ett sms till hans mobil. Jag skrev och frågade när han skulle lämna in nyckeln. Han svarade så här:
"Göra det senare idag, Ir om ni kan vänta tills imorgon förmiddag... Har jobbat natt o vill sova ett tag nu! Tja!"

Fy fan, så sur mamma blev. Hon tog och ringde upp han och skällde ut honom. Det var min lägenhet, jag har betalt den och om han inte lämnade in nycklarna inom en timme skulle han få ha lvar lägenheten en måndad till och få betala hyra igen. Det har väl inte han råd med så efter 10 minuter ringer han mig och säger att han plockar ur köksskåpen och att han är klar om en halvtimme.

Han hade inte gett bostadsförmedlingen rätt mobil nummer. Därför kunde hon inte få tag i honom. Hon ringde mig runt 11 och sa att vi fick hämta nycklarna nu. Jag åkte dit, och hon sa att det inte alls var städat och att det såg fördjävligt ut vid besiktningen. Vi åkte dit och det var skit över allt. Golvet var jätte klistrigt, skåpen var jätte äkliga. Bostadsförmedlingen ingde igen när vi precis kommit in och hon säger då att killen ska få betala dem 2000 kronor, eftersom han lämnade lägenheten i det skicket. De 2000 kronorna får sedan jag i rabatt på nästa hyra, skit bra.

Mamma ringde mormor och hennes sambo. De kom och hjälpte oss med städningen. Men nu är det skinande rent och snyggt.

Bosse flyttade upp i fredags. Och han stormtrivs. Han är så mysig. Just nu är mamma och pappa på väg hem från IKEA. De har köpt en ny säng till mig.


Obs! Har inte fått bredbandet än.



<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

onsdag 31 oktober 2007

Sista oktober...

Ja, nu är det alltså sista dagen i oktober. Och sista dagen jag bor hemma hos mina föräldrar, iallafall på ett tag. Det ska bli så skönt att komma bort från allt, specielt hundarna. De kan vara jobbiga ibland och mycket tjafs om dem.

Jag har beställt bredband till lägenheten, men det kommer inte förrens om 14 dagar. Så jag kommer att vara lite inaktiv på nätet, måste komma iordning i lägenheten också. Men när det är klart, tittar jag nog in här ifrån iallafall. Kan ju inte sitta i en lägenhet utan bredband och uggla heller. Det går bara inte. Sen har jag inte fått tillbaka min dator än, jag undrar när den är klar.

Ne, nu måste jag ut med hundarna så att de får bajsa och kissa. Hade!


<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

söndag 28 oktober 2007

Jag är bäst...

Kan börja med en bra sak. Bosse hade inte skabb, som min brors tjej trodde. De visste inte riktigt vad såren berodde på, men han fick iallafall en spruta. De skrev ut en salva som vi ska smeta på två gånger om dagen. Och bara för att han inte ska riva i såret får han ha en tratt på sig. Han är så gullig. Tar och lägger ut en bild senare, hehe.

Nu i helgen har vi hållt på att paka och plocka fram saer som ska med när jag flyttar. Det är inte långt kvar nu faktiskt. Bara tre dagar, på Torsdag har jag fått ledigt och är redo. Vad skönt det ska bli. Så trött på allt gnäll på hundarna och vem som gör vad och liknande. Nu kan jag styra som jag vill.

Jag hade beställt en platt tv från komplett.se. Och den kom i fredags, så vi gick till konsum och skulle hämta den där. Som vanligt blev det något fel med utlämnandet, och som tur var fanns det en kompitent person som kunde lösa problemet. Jag. Haha, tjejen på konsum visste att jag jobbade på Ica, eftersom hon handlar där ibland, så hon frågade om jag kunde hjälpa henne. Vilket jag kunde så klart. Men de har lite problem med posten på konsum, ingen har väl tagit på sig att kunna det riktigt. För en gång när jag satt kvar i bilen, tog det nästan 45 minuter att få ut en mobiltelefon som mamma skulle ha. Mamma och pappa var där inne då, och det var fel summa inlagt i datorn. Om jag bara hade gått in jag med, så hade vi varit klara på 5 minuter.

I torsdag när jag jobbade, kom det en snäll dam till mig och frågade om jag var här ifrån. Ja, sa jag. Och hon började att berömma mig. Hon sa att jag var snäll, gullig och så himmla trevlig. Alla killarna är trevliga i kassan, men du är bäst. Så sa hon, jag tackade självklart. Sen var jag glad hela dagen. Och nu får man gå och hälsa på nätan alla man möter. Haha, jag är en kändis i byn. Coolt!


<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

måndag 22 oktober 2007

Skabb...

Det börjar att närma sig. Månaden har snart nått sitt slut. Och jag flyttar ut här ifrån. Det ska bli så skönt, men lite kommer man väl att sakna mamma och pappa. Jag var inne förra veckan och skrev på mitt hyreskontrakt. Så ska redan denna månad betala in första hyran.

Inköpen har redan börjat, och är nog också slut snart. Iallafall vad det gäller saker och möbler. Vi beställde lite grejer från Halens. Det gick på runt 10.000 kronor, vi fick lite rabatt på textiler och så.

I lördags var vi på IKEA och köpte in lite möbler. Tv-bänk, och lite hyllor, plus en extra säng ifall någon vill övernatta. Vi köpte en massa små saker också, så kallada bra-att-ha saker. Det gick på runt 9.000 kronor. Det kostar!

Okej, över till annat. Min katt Bosse har fått öronskabb, så han ska till doktorn och få en spruta. Det är säkert min brors katt som smittade honom, för hon hade det när de hämtade henne. Dumma dem!


<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

lördag 13 oktober 2007

Flytta!?

Ja, redan?

Jodå, jag blev uppringd av en på bostadsförmedlingen i onsdags. Hon sa att det fanns en ledig lägenhet den 1:a november. Men att det är en etta istället för en tvåa, som jag hade skrivit i brevet. Det är en kille som bor i den nu, men han vill flytta till något större och vill bli av med lägenheten. Så jag var och titta på den igår. Och det såg bra ut, men då hade hon på bostadsförmedlingen rdan slutat. Jag pratade in ett meddelande och får se om hon ringer på måndag. Hoppas att allt kommer att gå vägen.

Mamma och jag har suttit och planerat i två dagar nu. Vi var och köpte lite köks- och städprylar igår. Nästa lördag ska vi förhoppnings vis åka upp till IKEA och inhandla lite nya möbler. Självklart kommer jag att ta med mig lite saker här ifrån. Har hela källaren med en massa gammla saker.

Så 1:a november drar jag!

Och till "Anonym"!
Ja, det tror jag också ;)


<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

tisdag 9 oktober 2007

Bosse... En katt...

Nu sitter jag här igen och ser att det kunde ha varit fler inlägg än det är. Jag skriver för dåligt, eller så beror det på att jag inte har någon tid. Jag jobbar och jobbar, det känns som om jag mer eller mindre bor på Mathuset. Fast det kan bero på att cheferna har varit bortresta och därför har vi fått mer timmar att arbeta. Men nu är de tillbaka och det börjar att återgå till det normala. Ungefär varannan vecka jobbar jag hella och sen den andra veckan jobbar jag bara tre dagar.

Jag har också tagit reda på hur länge mitt vikariat ska vara, och det vissade sig att hon fått tjänstledigt under hela hennes utbildning. Alltså i tre år. Så om jag har tur, så får jag vara kvar på Mathuset i tre år. Och sen får hon välja om hon ska ha tillbaka sitt jobb eller om hon ska börja att jobba med barn. För hon läser just nu till fritidsledare.

Och vidare då. Jag har inte mycket kvar att betala på min bil, en Ford Puma. Jag fick ta ett lån av mamma på 54.000 kronor. Och har nu betalat 42.000, så för den som inte kan matte, så är jag faktiskt nere på 12.000 kronor. Jag fick lånet eftersom vi viste att jag skulle få jobba hela sommaren och att jag där med kunde betala av min skuld. Så jag har betalat ungerfär 10.000 kronor varje månad. Och fått över en del också, så det har inte varit så farligt, jag har klarat mig. Men nu till hösten och vintern behöver jag lite pengar. Både till vinterdäck och linser, vilket kommer att kosta någon tusenlapp. Så därför ska jag få dela upp 12.000 kronor på de tre månaderna som är kvar.

Sen är det bara att spara till flytten. Jag har skickat in en intresse anmällan till våran bostadsförening. De svara dagen efter, både med ett mail och med att ringa upp mig. Hon sa att de inte hade någon ledig lägenhet i de områden jag kunde tänka mig att bo i, men att hon ställt mig i kö. Jag vill då ha en 2:a för ungefär 4.000 kronor i månaden. Och det finns det nog. Det är bara att vänta och se.

Ni kanske börjar undra varför det står katt i rubriken. Och det ska jag tala om för er nu. Vi har två stor puddlar, en svart, Chanel, och en vit, Nellie. Och Nellie är fortfarande en valp, men en stor valp. Och det är så jobbigt, för det ända hon är intresserad av är att bråka med Chanel eller att äta. hon skulle säkert kunna äta upp oss utan problem. Men hon har sina stunder hon med. Chanel har blivit jätta vuxen i sätte. Från att vara som Nellie, fast snällare, till en jätte lungn hund. Det blev hon när vi skaffade Nellie. Undra när Nellie blir så, för alla är jätte trötta på henne, förutom mamma. Som bara älskar henne, jaja.

Men nu till katten. Min bror har ju flyttat till sin tjej, och de har planerat att skaffa katt i någon månad nu. Och de skulle få hämta den i söndags. Mamma och pappa skulle köra dem. Och förra veckan började mamma att fråga om jag skulle vilja ha en katt, nej sa jag då. Hon ville att jag skulle ha det när jag flyttar så att jag inte ska vara ensamm i lägenheten, haha. När jag kom hem från jobbet på lördagen, låg det en liten svart/vit kattunge på kattpedistalen som mamma köpt till min brors katt. De var också hemma, så jag sa: "Jaså, har ni redan hämtat katten?" De bara flina, och mamma sa att det var min. Jag trodde inte på henne, och sa att jag inte ville ha en katt. Men det var sant, så nu sitter jag här med en liten liten kattunge i knät. Och som ni kanske redan listat ut så heter han Bosse. Uppfödarna kallade honom för det och då ändrade inte vi namnet. Lilla Bosse.

Och avslutningsvis, en liten filmsnutt:



<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

onsdag 26 september 2007

Det tar sig...

Ja, som ni kanske läste är min dator trasig, igen. Det är ungefär samma fel som förra gången. Det är något på hårddisken som är trasigt. Men de ska komma och hämta den, och byta hårddisken igen. Hoppas bara att den håller länge nu då.

Heros är snart. Vilken serie, jätte bra. Titta på den!

Ja, vad har mer hänt ida då. Inte så mycket. Men, jag börjar att vänja mig vid denna "skit" data. Haha, när jag får tillbaka min så kan jag väl inte skirva på den. Men jag längtar tills jag får sitta vid den igen. Det är lite mer privat då, hehe.

Ne, det får räcka för ida!

Puss och kram! Vem du nu är ;)


<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

onsdag 19 september 2007

Skit dator...

Min bärbara datorn som jag brukar sitta vid har gått sönder igen! Den håller typ bara i ett år innan den går sönder igen, men det kan inte vara samma fel som förra gången. Jag ska ringa till Support och höra med dem.

Som tur är så har ju min bror flyttat ut till sin tjej, och då är den stationära datorn ledig. Men den är slö och tråkigt, så jag kommer inte att vara ute så mycket ändå. Vi får se om jag får igång min dator själv. Eller om jag måste skicka iväg den igen.

Gud så seg dator. Installerade min mobils program på den och det tog typ 5 min att starta. Men nu så ska jag bara föra över bilderna på skyltarna så får ni se dem, hehe.










Detta är Camillas skylt.                                                                    Och detta är min.


<-> Sekno On The Net <-> Sekno Tycker Till <->

lördag 15 september 2007

Youtube klipp med Icka...

Igår kväll, skickade vi lite Youtube klipp tillvaranndra. Och det är riktigt kul faktiskt. För det mesta handlar det om "Talang" tävlingen, fast i USA eller Storbritannien. Vi hittade vinneren i Storbritannien, Paul Potts, coolt namn.

Han sjunger opera och har även släppt sin debutt skiva nu. Här är första gången han uppträder:


Vinnaren i "America's Got Talent (Chicago)", Terry Fator, är också en grym artist. Han kallas mannen med 1000 röster, och han har värkligen det. Han gör imitationer av kända artister, plus att han buktalar. Han får till och med sina dockor att imitera kändisar.
Här uppträder han på intagningen:


Sen finns det självklart lite udda talanger som denna:

fredag 14 september 2007

Textning...

Camilla på jobbet, hon brukar texta skyltar som vi sedan sätter ut jämte vägen och en vid entrén. Den vid entrén brukar det stå om frukter. Men hon är på semester i Cypern i två veckor. Hon hade textat ihop tre veckor i förväg nu då. Men, hon hade inte hittat extra priset på just frukt & grönt.

En gång när hon stod och texta fråga hon om jag hade gjort det någon gång. Ja, en gång när jag gick i ettan. Men det var inte seriöst då, för det var under en öppet hus dag. Då tog hon förgivet att jag kunde det, typ. Så jag fråga om det inte skulle finnas någon skylt under två veckor då. Nej, sa hon. Du kan göra dem. Jaha.

Så idag efter jag hade slutat, stanna jag kvar och kollade i nästa veckas blad. Sen börja jag att texta. Det är ju jätte svårt, och jag skriver så fult. Men alla andra sa att det blir bra, och att de aldrig skulle göra det. Men Camilla är ju så duktig på det.

Jag glömde att ta kort på min skylt. Den blev JÄTTE dålig. Jag lägger upp en bild på min och en på Camillas skylt. Så får ni se själva. Bilderna kommer kanske i helgen, eller i början på nästa vecka.

Hade!

tisdag 11 september 2007

Ledig, idag...

Idag fick jag vara ledig, och kan då skriva lite. Jag har uppdaterat "Sekno Tycker Till". Klicka på länken för att komma till den bloggen.

Igår köpte jag Plus medlemmskap på Aftonbladet. 19 kronor i månaden, det är inte farligt. Man får ta del av roligt extra material. Som tester, intervjuer och lite annat bra att veta. De sammla en massa bra länkar till olika roliga program och siter på nätet. Bland annat vilka saiter som man kan se tv och film på grattis. Mycket bra.

Jag kunde ha följt med till O-hamn idag. Mamma och pappa åkte nyss, men jag orkade inte. Vill vara lite ledig med, bara slappa i soffan osv. Får väl gå ut med hundarna snart.

Jag fick en kommentar igår. Det var ju roligt, och jag måste ju svara på den.

Jag letar inte så intensivt, det kommer när det kommer. Mamma har iallafall skickat ett mail till bostadsföreningen, och frågat hur lång vänte tiden är. Hon vill kanske kasta ut mig nu, haha. Men jag måste ta och betala av bilen innan jag börjar att leta på riktigt. Men visst, det vore skönt att flytta nu.

Sen vill jag också säga till en viss person som tydligen läser min blogg, skriv en du också. Det verkar hända så mycket saker hos dig. Skulle vara kul att läsa om dem ;)

Och kommentera! Tack!

måndag 10 september 2007

Här nu, igen...

Okej, nu är jag återigen här och ska skriva lite om vad som har hänt i mitt liv den senaste veckan. Jag får be så mycket om ursäkt för alla som har längtat så efter ett nytt inlägg av mig ;)

Ja, vad har hänt då. Inte mycket faktiskt. Jag jobbar som vanligt, hundarna är som vanligt, mycket busiga. Min bror har dock flyttat hemifrån, till sin tjej som har flyttat hit för att studera. Lite skönt kanske.

Jag började att spela Guild Wars igen, eftersom min bror hade beställt det. Men att han inte skulle kunna spela det för han har inte tid med det och så hade han inte pengar just nu. Han hade bokat det för någon månad sen, och det är riktigt kul faktiskt. Ska ta och spela lite imorrn. Det kommer att dyka upp på min andra blogg, tidsnog.

Vädret är iallafall, bättre. Det regnar.

Jag ska ta och snacka lite med Icka. Det var ett tag sen, måste hitta på nått nu. Ujujuj.

Jo, förra veckan var jag inne i V-by. Körde in brorsan och två tjejer dit för att de skulle få handla lite. Det gick väl bra, hehe.

måndag 20 augusti 2007

Mycket, sen sist..

Värmen har nu börjat att avta, som tur är. Det har hänt en hel del sen sist. Jag har varit med Icka, vi tittade lite på film och hade skoj. Jag har blivit erbjuden en vikarieplats på Ica Mathuset under den tid då min kollega tar tjänstledigt för att testa att börja studera igen. Om hon känner att det inte är hennes grej, så vill hon ha något att komma tillbaka till ifall. Vikariatet är i 2 månader, och jag hoppas att det blir långvarit. Alltså att jag får fasttjänst. Tänk så smidigt det vore, inte gått arbetslös sen studenten och snart flytta hemifrån. Det har jag längtat efter.

Jag jobbar väldigt mycket nu, tar mer än gärna tider från de andra om de frågar. För jag vill bara bli av med skulden som jag fick då jag köpte bilen. Den är från mamma, så det är ingen vidare fara med den, men ändå. Hon släpper mig inte förens den är betald, haha. Jag ska snart anmäla intresse för en lägenhet här i byn. Som turisterna säger, de kommer och frågar om det finns nått här i byn. Men det gör ju inte det heller. Jag håller bara med dem. Men jag ska iallafall bo kvar, för det är så härligt på Mathuset. Ja, iallafall så ska vi skriva i anmällan att jag vill ha en tvåa i ett lungt område. Men vart finns det ett lungt område här? Jag kan iallafall inte komma på nått. Men bara jag kommer bort från att tjafs här hemma.

Det är löning på fredag och marken på lördag. Jag får gå på förmiddagen efter som ajg jobbar på eftermiddagen. Så lite godis och kanske några filmer kommer att inhandlas.

Skolan håller på att börja för de flesta runt om nu. Men inte för mig, så jävla skönt. Jag vill inte tillbaka till en skola på länge nu, aldrig om jag får bestämma. Men någon gång kanske det är enda utvägen. Men hoppas inte. Men man saknar ju sina lärare och lite av polarna. Det var endå en toppen klass, och alla lärarna tyckte om oss. Men de säger de säkert till alla, men ändå. Allt var toppen. Nu är det borta, men men. Nu är det bara framtiden jag bryr mig om.

tisdag 7 augusti 2007

Hatar värme...

Nu har värmen kommit, en stund iallafall. Skulle väl bli dåligt i helgen igen. De hetaste samtalsämnerna på jobbet både bland kunder och personal är semestern och vädret. Vart man än går så står möter någon en som de känner, och genast frågar den ena om den andra har semester. Om han/hon hade det, så beklagar sig den andra om vilket dåligt väder han/hon fått på semester. Det börjar bli lite irriterande. Skönt att det snart är över med semester och sommar då.

Jag har bara några veckor kvar på Mathuset nu. Vecka 34 är sista veckan som jag jobbar. Iallafall som jag vet nu. Om jag får fortsätta eller inte är inte säkert än. En kollega ska sluta och börja plugga, men det är inte säkert att chefen anställer en annan för hennes tjänst. Så det blir väl till att leta efter ett annat jobb i september. Har en bil att betala av, och den måste vara betald innan jag får flytta hemifrån. Och det vill jag göra nu, orkar inte med allt gnäll här hemma. Därför är det så skönt att jobba jämt.

Nu har jag inga nya filmer att kolla på. Men det kommer fler, iallafall efter att jag fått min lön nu i augusti. Det är sommar rea och fraktfritt så jag måste passa på. Vi var på marknaden i Virserum i lördags. Kollade in filmer där, men alla var bara gammla hyrfilmer. Ne, det vill jag inte köpa några. Vem vet hur de skivorna ser ut, omslagen var iallafall inte så fräscha.

Jag är ledig idag, och skit trött. Beror nog på vädret, jag gillar inte värme. För mig kan det gärna vara grått och svalt jämt. Det är mysigare då. Jag jobbar bara tre dagar denna vecka, så är ledig från lördagen till tisdagen. Och då ska jag och Icka hitta på nått. Vi ser ju inte varanndra så mycket längre, och det är tråkigt. Vi får se vad vi hittar på, men antagligen en biltrip någonstans och titta på bio. Eller en hemma kväll framför tven. Vilket som blir bra för mig.

En kollega på Mathuset ringde till mig för ett tag sen. Hon undrade om ett brevporto. För några veckor sen kom det en liten kille till oss med en avi. På den stod det att han skulle få ett brev som inte hade rätt porto. Och han var då tvungen att betalla 25 kronor för att få det. Jag läste på avin och gjorde som det stod. Klistra på frimärken för 25 kronor, och la den på postlådan. Och nu så hade hans mamma ringt till oss och undrat var brevet var någonstans. Men va fan, hallå. Vi är inga brevbärare, vi har bara hand om paket och så. Så jag sa till min kollega att hon fick ringa ner till riktiga posten, där brevbärarna är, och prata med dem. För det är de som har brevet inte vi. De kunde väl ha åkt ner dit från början, då hade han ju fått brevet i handen. Och jag kunde också ha hänvisat dem ner ditt, vilket jag ska göra nästa gång. Men jag tror inte någon är så dum och kommer till oss med ett sådant fall sen. För folk måste vara smartare än så. Men inte de tydligen.

onsdag 1 augusti 2007

1:a Augusti

Ja, nu har det blivit augusti också. Och jag har fått alla mina filmer, som tur är så är jag ledig denna onsdag. Så det blir en stor filmdag idag, bara ligga och slöa och kolla på en massa bra filmer. För sen jobbar jag resten av veckan, hela dagarna faktiskt. Men det går nog det med.

Jag har gjort en ny blogg också, där jag kommer att säga vad jag tycker om olika filmer och spel. Besök den gärna, och skriv också komentarer till mina inlägg. Så får jag veta vad ni tycker med.

Ne, nu ska jag börja och titta på The Matrix, jag har sett 2:an och 3:an flera gånger. Men 1:an har jag bara sett en gång, så den har jag velat ha länge.

Hade bra så länge! Puss och kram!

lördag 28 juli 2007

Filmer, i mängder...

Det är roligt att äntligen ha pengar så att man kan köpa bra filmer. Och som tur är så är det sommarrea och allt. Man ska bara ha tålamod och vänta tills filmerna är på rea, så kännar man mycket på det. Vi fick en ny leverans av filmer till Ica Mathuset, 2 för 99 kronor. Jag köpte Kill Bill Vol.1, Charlies Änglar 1:an och 2:an och Bad Boys 1. Jag har tittat på alla förutom Bad Boys.

Och igår beställde jag några filmer från CDON.com. Det var sommar rea där, Matrix Trilogin för 99 kronor, den som jag velat ha länge. Och X-Men filmerna 2 och 3 för 199 kronor. Och Kill Bill Vol.2, den måste man ju ha om man sett ettan. Eftersom de hänger ihop.

Nu är jag ledig i helgen, efter en lång vecka. Har jobbat hela dagar denna vecka, men nästa vecka kommer att bli tuffare. Men det ska nog gå, måste ha pengarna till vinterdäck och försäkring till bilen. Linserna måste jag beställa i september också. Det är mycket saker nu. Men det går alltid ihopp sig.

En på jobbet ska börja läsa till hösten. Chefen skulle kolla upp allas anstälningsbevis och se hur många timmar de ska ha och hur många timmar de jobbar nu. Han ska först och främst kolla upp det, och kanske ta bort några onödiga timmar, innan han anställer en annan för henne. Men jag hoppas på att jag kan få en riktig anställning ändå. Några timmar i veckan kanske, chefen känner att det är dags att titta över det dära. Han vill ha klart det innan hon går, hon jobbar augusti ut, och det gör jag med. Antagligen vill han ha klart det då, ifall han behöver mig. För efter augusti måste jag börja söka jobb. Men jag vill bara va på Mathuset, det är så kul där.

Men sånt är livet.

Farmor och farfar är här nu. De kom med ett las ved som de ville bli av med. Eftersom de har fått en ny leverans av stockar som ska sågas upp. Vi delar med dem, men den mesta delen är våran. För vi eldar med ved under vintern. Det är både mysigt och blir varmt i huset. Vi ska grilla lite med dem nu också, och jag ska bara slappa och titta på Bad Boys senare.

Kanske ska jag titta på den i natt. För det gjorde jag denna natt, fredag - lördag. Jag tittade på Charlies Änlglar 2. Det är skönt att ha en bärbar dator, och ett bra bord till den som man kan ställa upp vid sängen. Så jag låg i sängen och tittade, det var riktigt mysigt.

Men nu måste jag nog gå och fixa mig iordning lite. Farmor och farfar kom nyss och då var jag ju tvungen att gå upp. Men det är de vana vid, har gjort det förr så. De bryr sig väl inte så noga om man är snygg när de kommer. Hehe, de får ta det som det är. Och det kan de.

måndag 23 juli 2007

Böcker och filmer...

Nu har jag börjat att läsa på första boken i millennium serien av Stieg Larsson. Mamma läste den innan mig, och hon bara tjata om att den var jätte seg i början, men att den blri bättre när man kommit in i den. Bara för att jag inte skulle tröttna, jag kan nog göra det ganska lätt. Tröttna på saker. Saker blir gammla och tråkiga väldigt fort för mig. Så har det alltid varit. Men jag tycker boken är bra ändå.

Jag var och såg den nya Harry Potter filmen i söndags. Gick med brorsan och Jessika. Den var jätte dålig, kritikerna hade rätt. Allt det häftiga och intressanta som fanns i boken, hade de tagit bort. Skit, var vad det va. Jag läste den boken, Fenixorden. Men jag har inte läst den näst sista, Halvblodsprinsen. Eller vad den nu heter. Och nu hon släppt den sista boken. Jag får väl snabba på med Stieg Larsson böckerna så att jag kan läsa de sissta två i Harry Potter serien. Men man ser ju inte fram emot en ny film ändå. Den blir nog lika tråkig den med.

Jag fick mitt lönebesked idag. Det var en del man fick i lön denna gång. Det är bra det, det mesta kommer ändå att gå till avbetalningen på bilen. Och bensin och andra räkningar som jag nu måste betala själv, nu när jag är "stor" och har eget jobb. Men orka det, jag måste betala min mobiltelefon som jag fick i julklapp, det är ju roligt det. Men det blir nog några nya filmer med. Sisst köpte jag fyra stycken, och de har jag sett två gånger nu. Hoppas det kommer en ny leverans på billiga filmer till Ica.

Jessika och jag har bestämt att vi ska ha någon filmkväll nångång. Men när det blir är lite svårt att bestämma. Jag jobbar och när jag kan så kan inte hon. Det var bara tur att hon ville och var ledig i söndags så vi kunde gå på bio tillsammans. Men jag ser fram emot till nästa gång vi ses, för jag tycker att vi har det trevligt tillsammans. Och det tror jag att hon med har, eftersom hon vill ses igen.

måndag 16 juli 2007

6-pack Coca-Cola!?

Idag är jag ledig från jobbet. Tur med vädret hade jag, sitter ute i trädgården och skriver. Det är mysigt att ha en bärbar dator ibland. Hundarna är också här och busar lite. Den stora löper för andra gången och är jätte vuxen nu. Man kan knappt busa med henne, men lite bus blir det iallafall med lilla Nellie. Mamma och pappa är ute och åker. De är på kolmården och tittar på alla djur. Tråkigt att jag inte kunde följa med, någon var tvungen att passa hundarna. Lillebrorsan jobbade på förmiddagen, så jag fick vara hemme. Men det är lite skönt att bara slappa efter allt arbete också.

Jag åkte till chefen idag. Och pratade om killen som var inne och stökade med oss i lördags. Vi tittade på det inspelningen från övervaknings kamrorna. Och något tog han, det såg iallafall ut som det. Kassörskan och jag trodde att han tog ett 6-pack med öl. Eftersom han såg påverkad ut, men på filmen såg det mer ut som ett 6-pack med små Coca-Cola flaskor. Men nu vet iallafall de flesta vem han är, och om han kommer in igen så ska vi hålla koll på han. Men han var skrämande.

Nehe, nu la den trådlösa anslutningen av. Men jag kan skriva ändå, bäst att gå in så jag kan spara och publicera.

söndag 15 juli 2007

Den 13:e var en dag sen...

Jo, allt konstigt hände på lördagen, 14:e, istället. Jag kommer till jobbet vid 13. Börjar att plocka lite med varor och sätter mig sedan i kassan. Det blir sent, och jag får ingen fika förens runt 18.00. När jag väl satt mig ner ringer kassörskan och säger att jag måste byta av henne för att en liten tjej har maginfluensa och spytt i butiken. Så hon var tvungen att ta skurmaskinen och städa upp. Det tar ungefär 45 minuter.

Sen får jag fika klart. Då är klockan 19.00. Mejeriet behövde fyllas på, så jag var där tills klockan blev 19.40. Då gick jag tillbaka till dricka hörnet för att fylla på det sista som jag satt där tidigare under dagen.

Klockan blir 19.50, då skulle jag gå och låsa pantrummet som vi alltid låser en kvart innan vi stänger. Ingen var där, så jag låste. När jag går in igen ser jag att det står en man bakom kassörskan. Och sedan gick jag in på lagret för att plocka upp lite. Efter en stund börjar det att banka på lagerdörren och en man går in. Det är samma man som stod och prata med kassörskan. Han fråga vad jag sysslade med inslag av svordomar.

Sen fråga han varför jag låste när han stod och panta. Men han var ju inte där. Då kom det fram att han hade burkar kvar där inne, så jag går och låser upp igen. Och då säger han att burkkartongen är full. Klockan är då 19.55 något. Och jag säger att vi ska stänga nu så jag hinner inte bytta kartongen. Jag hade ingen pall och truken stod ute i butiken. Då gick han i taket och börja svära och ha sig. Inte kul, men han gick ut och jag skulle köra upp hans burkar nånstanns. Jag låste och gick in igen. Han gick med in.

Jag går och slänger det jag plockat ihop och ser då på videomonitorn att mannen går igenom kassan och går ut. Skönt tänkte jag. Då ringer kassörskan och fråga mig vad han tjafsade om. Jag sa som det var och hon sa att han måste ha tagit något och gått ut. För han var lite tjcokare och bredare på ena sidan än förut. Alla i kön blev också fundersama sa hon.

Så jag ska in till chefen och prata med honom imorrn. Då får vi se på videon om han verkligen tog något. Men han var påverkad av något, första intrycket man fick när man såg han var skrämande. Ögonen var jätte stora. Och när han stod bakom karssörskan och pratade frågade han om hon var själv i butiken. Nej, sa hon och han gick ut. Det var då som han kom in och banka på lagerdörren sen. Freak..

onsdag 11 juli 2007

Underbar och älskad av alla...


(och på jobbet går det också jätte bra)

Så heter boken som jag läser just nu. Den är skriven av Martina Haag. Känd för att skriva lite underlikt. Det sa iallfall mamma. Jag tycker boken är bra och rolig. Den handlar om Isabella Eklöf, som vill bli en känd skådespelerska. Jag tog den från Ica, det var en gratis bok som man fick om man köpte Del Monte juice. Det var ingen som gjorde det, och för att bli av med dem, så stälde vi dem vid utgången. Och då försvann de.

Jag har snart läst klart den, läser lite varje kväll innan jag lägger mig. När jag är klar med den, ska jag börja att läsa Stieg Larssons bokserie. Vi köpte den igår när vi var i Vimmerby. Men mamma måste bara läsa klart första boken. Och den är inte liten, ingen av de tre böckerna är små, jätte tjocka.

Idag har jag jobbat, på Mathuset förstås. Vi fick en massa kolonialvaror idag. Jag han knappt med en hjulcontainer. Det är illa, men det går inte när vi inte är så många. Man har en massa annat att göra också. Men, då har vi något att göra under resten av veckan.

Det kom in ett gäng turister. En liten tjej och hennes mamma ville låna toaletten, vilket de fick. Sen gick de länge i butiken, jag han att fika i 15 minuter. Och sedan plocka upp en massa varor. Jag satte mig i en kassa för att kön blev så lång i den andra. Och då kom de. De lastade upp några grejer, men inga påsar köpte de. Istället tog de små påsar som hänger i slutet av kassan. Fem, sex stycken fick de ta var. För det var två familjer. Vad hade det gjort om de köpt en påse. Det hade räckt, nej istället tar de sex gratis små påsar att bära varorna i. Så knasigt.

tisdag 10 juli 2007

Resultat:


Dackarna, Målilla: 62
Masarna, Avesta: 34


Jocke fick åka tre heat och fick 1 poäng på varje. Det är bra, totalt har han 5 poäng nu. Och en krasch blev det, det var Masarnas "yngling" som hamna i sargen. Han reste snabbt på sig, och det tog ett tag att laga sargen. Så det måste vart en kraftig smäll ändå.

http://www.jeracing.se

Sommar eller vad?

Det har varit lite svårt att avgöra om det verkligen är sommar eller inte. Gränsen mellan vår och sommar har inte varit så lätt att se. Regn och slusk hela dagarna. Åar och sjöar klarar inte mer, men regnet faller bara ner.

Som tur är så kan man se, att sommaren har kommit, på annat hål än vädret. På vägskyltarna till exempel, nu har de två prickarna över U:et i Hultsfred dykt upp, allt för att göra det lättare för våra tyska turister. Vi tog en sväng in till Vimmerby idag med hundarna. Mamma och jag köpte Stieg Larssons bok serie, och på vägen hem pratade de om Allsång På Skansen. Det är en klar källa att sommaren verkligen har kommit.

De intervjuade utlänska turister och artister. De fick turisterna att sjunga med i "Stockholm i mitt hjärta". Det lät ganska bra, med ett stort GANSKA. Förra programet blev en succe, men det blir väl alla program. Det var en utlänsk person som de intervjuade på radion som inte kunde tro att vi svenskar kunde ha en sådan här tradition med allsång. Utan hon kunde istället föreställa sig att det var japaner som kunde hålla på med sådant.

Ja, sommaren är här. Men var är det fina vädret. Visseligen är det fint ute idag, men det är inte alls varmt. Man måste klä på sig ordentligt om man vill stå ut. Det är inte klokt vad vatten det står på åkrarna där stångån rinner. Om det inte blir bättre snart måste de döpa om området till Stångsjön.

Trotts att det är kalt och ruggit ute, ska vi förutom mamma, åka på speedway i Målilla idag. En som jag känner lite smått från tidigare sommarjobb på Helmer i Hultsfred, ska få åka idag. Ska bli kul att se hur det går för han.

måndag 9 juli 2007

Mitt liv fram till nu...

Det började 1989, den 3 januari. Jag kom till världen, tänka sig. De första åren gick och man minns inget av det som hände. Förutom det som man sett på bilder och film. Pinsamt, men ändå kul. Ja, det som vi minns mest från en kamerainspelning är när jag går på Ön, som mina kusiner bodde på, och plockar fårbajs. Det påminer oftast min lille bror mig om. Men jag var typ bara 1 ½ år, så vad visste jag.

Åren gick, skolan började. Jag gick aldrig på lekis, dagis eller liknande. Min mamma var dagbarnvårdare vid den tiden, så hon var ändå hemma. Började då skolan som 6 åring, och det ångrade mamma lite. Jag blev den som inte sa så mycket på lektionerna och blyg. Hon blev så trött på att höra att jag var tyst som en mus på varje samtal som lärarna hade med dem. Från 1-9 fick de väl höra det.

Jag hade ändå tur och fick behålla de två bästa vännerna från ettan till nian. Men där skilldes vi åt, den ena ville läsa Musik och den andra Barn & Fritid. Jag var mer intresserad av handel. Det blev väl så för att jag tyckte det var kul att leka affär i källaren när jag var mindre. Vi har ett stort rum där nere med en massa saker som jag prismärkte osv. I nian prakteserade jag på Ica Nära Mathuset här i Hultsfred. Och det var dö skoj. Gå och plocka varor med lilla Pelle.

Därför började jag på Handel & Administration. Första året valde jag Teater som individuelt val, och det gjorde så att jag inte bliv lika tyst och blyg längre. På samtalen får mina föräldrar höra istället att jag pratar lika mycket som alla andra, ibland kanske för mycket. Det gjorde dem vara glada. De tre åren bara flög iväg.

Jag hade APU på två platser under de tre åren. Första året var jag tillbaka på Mathuset. Och det var nog änu roligare denna gång. I tvåan var jag på Intersport i Vimmerby. Men man måste vara ganska inne på de artiklar som säljs där. Kan inte så mycket om skor, passfprm mm. Men jag fick stå i kassan vilket var jätte skoj. I trean gick jag tillbaka till gammla Mathuset. Och jag fick extra jobb denna gång. Det vissade sig att en extra jobbare skulle sluta, och att då passade jag bra till att fylla den platsen igen.

Så nu när jag har tagit studenten från Handel & Andministration i Juni 2007, har jag sommar jobb på Ica Nära Mathuset i Hultsfred. Jag har inte sökt vidare till högskolan eller liknande. Jag är så trött på skolan, och de sissta veckorna stog jag knappt ut. Men nu är det över och jag vill ut i arbetslivet istället. Man får hoppas att det kanske dycker upp nått efter sommaren. Gärna på Mathuset, för där trivs jag bäst!